Chris Choi's Blog

감자 삶는 법

leave a comment »

감자의 껍질을 벗기지 않고 깨끗이 씻는다.

냄비에 감자를 넣고, 물을 감자 높이의 절반보다 약간 더 붓는다.

감자 위에 설탕 한 스푼을 골고루 뿌린다.

감자 위에 소금 한 스푼을 골고루 뿌린다.

냄비의 뚜껑을 덮고 강한 불에서 10~15분 간 삶는다.

뚜껑을 열고 감자를 뒤집는다.

중불에서 20분 간 삶는다.

뚜껑을 열고 최대한 약한 불로 5분 간 삶는다.

Advertisements

Written by Chris Choi

August 2, 2016 at 11:44 pm

Posted in Life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: